Coach & Mediátor Iroda & Képző

2017. május 25. 13:03 - Papné Bói Anna

Vannak-e mentálisan mérgező emberek?

Szerintetek vannak-e mentálisan mérgező emberek? Épp a napokban foglalkozott egyik számomra kedves beszélgető műsor a mérgező kapcsolatokkal. Ebben a műsorban a meghívott vendégek, két pop énekes, egy pszichológus, és egy színész, valamint a műsorvezető is azon a véleményen volt, hogy bizony az emberi kapcsolatok között gyakran előfordulnak mérgező kapcsolatok, amik nagyon sokat árthatnak.

Viszont egy kapcsolatot csak a benne lévő emberek tudnak mérgezővé tenni. Ha vannak mérgező kapcsolatok, - és mindannyian tudjuk, hogy vannak -, akkor a benne lévő emberek is lehetnek mérgezőek. Ismerünk is ilyen embereket. Szinte mindenki tud ilyen munkatársról, családtagról, rokonról, szomszédról, ismerősről. Igaz az is, hogy ezek az emberek bizonyos helyzetekben viselkednek csak mérgezőként. Tudnak másképp is viselkedni, hiszen senki sem mérgező mindig mindenkivel.

Akkor ez most hogy van? Mi aktiválja bennük a mérgező viselkedést?  Lehetne-e tenni ez ellen valamit? Ez a kérdés akkor válik különösen fontossá, amikor valaki vagy azzal szembesül, hogy ő maga is mérgez másokat, vagy azzal, hogy őt mérgezik, de nem tud elmenekülni. Ki lehet-e ebből a csapdából szabadulni, és ha igen, akkor hogyan?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wordmagic.blog.hu/api/trackback/id/tr4112539349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Coach & Mediátor Iroda & Képző
süti beállítások módosítása