Coach & Mediátor Iroda & Képző

2017. május 25. 13:03 - Papné Bói Anna

Vannak-e mentálisan mérgező emberek?

Szerintetek vannak-e mentálisan mérgező emberek? Épp a napokban foglalkozott egyik számomra kedves beszélgető műsor a mérgező kapcsolatokkal. Ebben a műsorban a meghívott vendégek, két pop énekes, egy pszichológus, és egy színész, valamint a műsorvezető is azon a véleményen volt, hogy bizony az emberi kapcsolatok között gyakran előfordulnak mérgező kapcsolatok, amik nagyon sokat árthatnak.

Viszont egy kapcsolatot csak a benne lévő emberek tudnak mérgezővé tenni. Ha vannak mérgező kapcsolatok, - és mindannyian tudjuk, hogy vannak -, akkor a benne lévő emberek is lehetnek mérgezőek. Ismerünk is ilyen embereket. Szinte mindenki tud ilyen munkatársról, családtagról, rokonról, szomszédról, ismerősről. Igaz az is, hogy ezek az emberek bizonyos helyzetekben viselkednek csak mérgezőként. Tudnak másképp is viselkedni, hiszen senki sem mérgező mindig mindenkivel.

Akkor ez most hogy van? Mi aktiválja bennük a mérgező viselkedést?  Lehetne-e tenni ez ellen valamit? Ez a kérdés akkor válik különösen fontossá, amikor valaki vagy azzal szembesül, hogy ő maga is mérgez másokat, vagy azzal, hogy őt mérgezik, de nem tud elmenekülni. Ki lehet-e ebből a csapdából szabadulni, és ha igen, akkor hogyan?

Szólj hozzá!
2017. április 10. 07:46 - Papné Bói Anna

Nekik már nem mindegy ...

2014. őszén még közalkalmazottként belekezdtem munka mellett egy vállalkozásba, mert bántott, hogy az éves jelentések alapján a magyar asszonyok voltak akkor a világon a legboldogtalanabbak. Pedagógusként őszintén hiszek abban, hogy a tanult viselkedések változtathatók, átírhatók, letehetők. A boldogtalanság pedig egyértelműen tanult viselkedés, hiszen mindannyian boldog, őszinte, szeretettel teli gyermekként kezdjük az életet.
Csináltam egy weboldalt www.boldogasszonyok.hu néven, majd 2015. nyarán saját irodám is lett WordMagic Coach & Mediátor Irodaként. Aztán 2016. tavaszán új lehetőségek után kutatva összeállítottam egy life coach képzést, így azon a nyáron már WordMagic Coach & Mediátor Iroda & Képző lettünk, gazdagodva egy új weboldallal is, melynek a www.wordmagic.hu  nevet adtam.
 
KonfliktusKezelési Közvetítőket képzünk, harminc órás, négy hetes tanfolyamon, térítési díj befizetése nélkül is, hogy egyre több legyen a béke az emberekben, és ezáltal a világban. A hallgatók közül többen rájönnek milyen értékes, élvezetes, és könnyen elsajátítható ez a tudás, így maradnak a további kilencven órára is, és egy új szakmai módszertárral gazdagodva Life Coach végzettséggel és tanúsítvánnyal köszönünk el egymástól, a negyedik hónap végén. Mivel a képzést akkreditálta az Oktatási Miniszter pedagógusoknak 120 továbbképzési pontot is ér, ami a hétéves ciklus összes pontszáma.
A tanulás az esetek jelentős részében otthonról történik, és virtuális konzultációkon találkozunk hétről hétre, hiszen ez a legkényelmesebb, költség-, és erőforrás kímélőbb lehetőség. Ráadásul így minden magyar nyelvű érdeklődő hozzáférhet a képzéshez határon innen és túl. Van négy gyakorlati napunk, ahol személyesen találkozunk. Ezeken a napokon a hallgatók olyan tudással gazdagodnak, aminek a következtében az ítélkezés, negatív gondolkodás, mások bántása bekerül a "minden körülmények között kerülendő" dobozba, és már az első gyakorlati nap után sokkal több bennük a bizalom, a bölcsesség, és a békesség.
Gyakran eszembe jut, amikor a munkámra gondolok, hogy milyen hiábavaló erőlködés sokak szerint szeretetre, békességre, boldogságra tanítani. Vannak akik nyíltan meg is mosolyognak, esetleg kigúnyolnak érte. De nem törődöm a cinikusokkal, mert látom mekkora változásokat idézhet elő, ez a négy, vagy tizennégy hetes képzés a résztvevők életében. Így a kedvem és az elköteleződésem ehhez a munkához napról napra egyre nagyobb. Nagyon szeretem a meséket az életemben, és a munkám során is. Kikerestem az egyiket, amely támogat abban, hogy ezeket a minőségeket a látszatok és nehézségek ellenére is megélhessem.

forrás: http://velunkazisten.hu/small_story/Ennek_az_egynek_nem_mindegy 2017. 04. 10.

Ennek az egynek nem mindegy

Egy barátunk napszálltakor a néptelen mexikói tengerparton kószált. Séta közben észrevett egy másik férfit a messzeségben. Közelebb érve látta, hogy az odavalósi illető fáradhatatlanul hajladozik, és valamit a vízbe dobál. Miután még inkább megközelítette, megállapította, hogy a mexikói a dagály által a partra mosott tengeri csillagokat szedegeti össze, és egyenként visszahajítja őket az óceánba.
Barátunk elképedt.
- Jó estét uram! - szólította meg a férfit. - Azon tűnődöm, hogy min fáradozik itt.
- Visszadobom ezeket a tengeri csillagokat a vízbe. Tudja, a dagály partra vetette őket, s ha nem segítek rajtuk, elpusztulnak.
- Értem, de hát százával hevernek itt a fövenyen. Ekkora tömeget nem tud visszajuttatni a vízbe. Meg aztán, gondoljon csak bele; nyilván ugyanez a helyzet végig a parton, sok száz kilométeren át. Akárhogy töri magát, nem lesz látszatja a munkájának!
A mexikói elmosolyodott, lehajolt, felvett egy újabb tengeri csillagot, és a hullámok közé dobta.
- Ennek az egynek mégsem mindegy.

Szólj hozzá!
2017. február 19. 11:16 - Papné Bói Anna

Az ítélkezés felfüggesztése, egy érdekes játék lehetne

Javaslok, egy nagyon érdekes játékot, ha van valakinek kedve hozzá. Ez a játék arról szól, próbáljuk meg az ítélkezést felfüggeszteni egy órára, egy napra, egy hétre, egy hónapra, egy évre, aztán három évre, öt évre, tíz évre tizenötre, húszra, huszonötre, végül az egész életünkre.

Amikor rájövünk, hogy nem megy, mert megint ítélkeztem, akkor ne bánkódjunk egy másodpercet sem, kezdjük egyszerűen csak újra. Kezdjük el megint elölről, az egy nappal,  amikor az már jól megy, akkor jöhet egy hét vagy ha kevésbé jól megy az egy nap, legyen kezdésnek egy hét helyett, két nap, aztán három, négy, folytatva a sort folyamatosan egyre feljebb. Csináljuk ezt az egészet úgy, mintha le akarnánk szokni valami pusztító rossz szenvedélyről, és nyugodtan vegyük komolyan, mert az ítélkezés valóban egy pusztító szenvedély.

Én sokáig nem hittem el senkinek,  mennyire káros az ítélkezés, viszont mióta a life coach képzésünkbe beletettem egy könyvet a hozzáállás fontosságáról, "Attitudinális gyógyítás" címmel, a tananyagot újra  és újra olvasva megértettem belőle, hogy az ítélkezés valóban nagyon  pusztító dolog. Megértettem  azt is, hogy az ítélkezés sosem a másik emberről szól, hanem mindig rólam. Azért, mert a másiknak van száz tulajdonsága, amelyek közül én épp azokat veszem észre amik miatt ítélkezem. Ezek lehetnek jó, vagy rossz tulajdonságok, de amik bosszantanak tartósan bennünket másokban, rendszerint nem annyira jó tulajdonságok szoktak lenni.

Megértettem végre azt is, miért mondják a bölcsek,  hogy nekem tükör a másik ember, hiszen abból az óriási spektrumból, ami őrá jellemző, én azokat a dolgokat veszem csak észre, amikre érzékeny, és nyitott vagyok. Ezáltal valóban visszatükrözi belőlem a másik ember azokat a dolgokat, amelyek rám jellemzőek. Nagyon örülök ennek a megértésnek, remélem ezzel a megosztással sikerült mások megértéséhez is hozzájárulnom egy kicsit.

Szólj hozzá!
2017. január 05. 22:10 - Papné Bói Anna

Rejtett bántalmazás

Tegnap vasalás közben, ahogy máskor is szoktam, néztem/hallgattam egy szakmai videót. Ezzel a módszerrel még a vasalás is kedveltebb tevékenységgé válhat, ráadásul az időgazdálkodásomnak is előnyösek a párhuzamosan végezhető tevékenységek. Ez a videó azonban olyan mélyen megérintett, hogy többször is letettem a vasalót. Egészen megdöbbentett, hogy bántalmazóként, és bántalmazottként is be tudtam azonosítani magam. Az a baj ezekkel az információkkal, hogy ha egyszer a tudomásunkra jutnak, már többé nem felejtjük el, így elkezd az ember dolgozni vele. Az ilyen önismereti munkák felismerésekkel járnak, amik amellett, hogy hasznosak, fájhatnak is. Ezért egy napig gondolkodtam azon, megosszam-e ezt a videót, hiszen elsősorban coachoknak szól. Aztán arra döntöttem, ha a készítői megosztották, akkor én is így teszek, mert annyi hasznos információt tartalmaz, hogy még kis részét használva is sokat javíthat az életünkön. Nem könnyű félóra, de őszintén hiszem, hogy érdemes szembenézni, és dolgozni minden olyan ügyön, ami jobbá teheti az életünket.

 Dr. Hatalyák Krisztina - Coaching kineziológia

 

Szólj hozzá!
2016. december 20. 21:41 - Papné Bói Anna

Tudásmegosztás

A Life Coach Képzés, és a Konfliktuskezelők Képzése amellett, hogy nagyszerű munka és elfoglaltság, még számos előnnyel is jár számomra, hiszen rengeteget tanulok, fejlődök, kapok én is a képzésen résztvevőktől. A mai konzultáción hallottam például egy meséről, amit én eddig nem ismertem ebben a formában. Így amikor hazajöttem megkerestem, elolvastam, majd meghallgattam videón is, és most szeretném én is megosztani. Főleg azért, mert nagyon szép, de szakmába is vág, hiszen a Life Coach Képzéssel, és a Konfliktuskezelők Képzésével éppen az az egyik célunk, hogy több legyen közöttünk emberek között a béke, a hit, a szeretet, és a remény.

Szólj hozzá!
2016. december 15. 10:38 - Papné Bói Anna

"Szeretett Gyerekek"

Nem tudom hallottátok-e már tőlem azt a kifejezést, hogy "Szeretett Gyerek"? Ez egy saját magam által alkotott fogalom, azokra a gyerekekre szoktam mondani, akik a szüleiktől nagyon sok elfogadást, szeretetet, és támogatást kaptak bejelentkezéstől kezdve, szóval már pocaklakóként is. Ez a Ranschburg Jenő által leírt és tanított négy nevelési stílusból leginkább a meleg-engedékeny nevelési stílushoz hasonló, de annál mégis több, ha lehet, mert ezek a gyerekek azok, akiket feltételek nélkül elfogadnak a szüleik, olyannak amilyenek, és folyamatosan örömüket lelik bennük. Ezáltal ezek a gyerekek sokkal kevesebb kritikát, helytelenítést, és rosszallást kapnak, amíg felnőnek, és felnőttként sem szólnak bele a szüleik az életükbe, hagyják őket élni, és hibázni. Mert bíznak bennük. Talán ezért van, hogy ezek az emberek gyermekként, és később felnőttként is bizalommal teliek, őszintén barátságosak, derűsek, és tele vannak szeretettel. Úgy is mondhatnám sejtről-sejtre szeretetből vannak. Persze alapvetően mindannyian ilyennek születtünk, és szívünk szerint ilyenek is lennék, ha hagyná a világ. De nem hagyja, mi pedig elfogadjuk. Annak ellenére, hogy felnőttként már magunk dönthetnénk magunkról, és választhatnánk mást is. Hogy szerintem hogyan, azt egy következő blogban majd leírom, vagy egy vlogban elmondom. Most inkább a csodálatos professzor rövid, de óriási tanítást tartalmazó videójának linkjét másolom be. Nagy szeretettel:)

Szólj hozzá!
2016. november 17. 15:37 - Papné Bói Anna

Üdvözöllek a wordmagic.blog.hu-n!

Szeretettel köszöntelek Kedves Olvasó! Ebben a blogban olyan képzésekről olvashatsz, amelyek témája a boldog, békés, bizalommal teli élet megteremtése. Kezdjük a sort egy 120 órás, 120 pontot érő, távoktatásos formában lebonyolítandó akkreditált pedagógus továbbképzéssel. A képzésről bővebb tájékoztató olvasható a http://pedakkred.oh.gov.hu/PedAkkred/Catalogue/CatalogueDetails.aspx?Id=6115 oldalon. A   képzésnek van két hallgatói jegyzete, mindkettő elég olvasmányos: 

szovarazs.jpg   szovarazs-kolompareknal-borito.jpg

 

Szeretettel várunk, minden érdeklődést!

Szólj hozzá!
Coach & Mediátor Iroda & Képző
süti beállítások módosítása